Міллі назвав умову остаточної перемоги ЗСУ над армією РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Міллі назвав умову остаточної перемоги ЗСУ над армією РФ

Міллі назвав умову остаточної перемоги ЗСУ над армією РФ
Джерело:  online.ua

За інформацією очільника Об'єднаного комітету начальників штабів, генерала армії США Марка Міллі, наразі на окупованих Росією територіях України перебуває близько 200 тис російських військових.

Джерело:   The Hill

Що відомо про перспективи остаточної перемоги  

Міллі зазначає, що для остаточної перемоги українським військовим може знадобитись багато часу та сил.

Очільник Генштабу армії США переконаний, що шлях до перемоги займе в України багато часу.

В окупованій частині України понад 200 тис російських солдатів. Нинішній наступ ЗСУ, хоч і важливий, але має обмежені операційні та тактичні цілі. Навіть якщо вони будуть повністю досягнуті, то ЗСУ не виб'ють усіх росіян, що є більшою стратегічною метою, поставленою президентом Зеленським, - зазначає Міллі.

Він підкреслив, що за результатами нинішнього контрнаступу не варто сподіватись на повернення всіх окупованих територій.

Однак Міллі відмовився давати прогнози щодо того, скільки часу є в українських військових.

Міллі дійшов висновку, що конфлікт не закінчиться найближчим часом.

Що відбувається на східному фронті 

За інформацією речника Східного угруповання Сил оборони Іллі Євлаша, наразі злочинна армія РФ продовжує безуспішні штурми Андріївки та Кліщіївки на Донеччині.

Ворог намагається відновити втрачені позиції. Він намагається штурмувати населені пункти Андріївку та Кліщіївку. Проте безуспішно. Наші військовослужбовці закріпляються зараз на рубежах та тримають оборону, не даючи ворогу прорватися вглибину наших порядків та відбити свої позиції, - підкреслює Євлаш.

Він нагадав, що 17 вересня українські війська відбили у противника та повністю звільнили Кліщіївку, вони продовжують тримати там оборону.

Цей населений пункт дуже важливий тактично. В плані того, що це звільняє нам для подальшого просування територію. І досить сприятливий плацдарм для подальших просувань. Також це оголяє фланг, південний фланг Бахмуту і наближає нас до цього населеного пункту, - зазначає речник ОК "Схід".

Крім того, на запитання, чи вдалося за рахунок взяття цих двох населених пунктів поповнити обмінний фонд, Євлаш зауважив, що "вдалося взяти полонених", їх було передано відповідним спецслужбам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?