Мільярди доларів вже направили в Україну - українців потішили прекрасною новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Мільярди доларів вже направили в Україну - українців потішили прекрасною новиною

Мільярди доларів вже направили в Україну - українців потішили прекрасною новиною
Джерело:  online.ua

Представник України в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован потішив українців неймовірною новиною - він офіційно заявив, що перший транш від МВФ у розмірі 2,1 млрд доларів уже направили в Україну. За його словами, він буде на рахунках уряду з урахуванням тимчасової різниці і швидкості проходження коштів в міжнародних платіжних системах. Як відомо, 10 червня Рада директорів МВФ нарешті затвердила обіцяну програму співпраці з Україною у розмірі 5 мільярдів доларів. Що важливо розуміти, дана програма розрахована на 18 місяців. Про це Владислав Рашкован повідомив в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Рада директорів МВФ затвердила нову програму Stand-by для України. 18 місяців. 5 млрд доларів. Всі кошти спрямовуються до бюджету. Перший транш в 2.1 млрд доларів вже направлений в Україну - буде на рахунках Уряду з урахуванням тимчасової різниці і швидкості проходження коштів в міжнародних платіжних системах", - йдеться в повідомленні Рашкована.

Окрім того, він звернув увагу на те, що українська програма Stand-by - перша нова структурна програма (upper credit tranche program), яку затвердила Рада директорів МВФ з 26 березня цього року (коли Фонд перейшов на роботу в умовах карантину).

"З 26 березня і до сьогодні затверджувалися тільки програми emergency financing або ж (щоб надати більше коштів до бюджету для реакції на пандемію) трохи видозмінювалися умови раніше затверджених програм (programs were augmented)", - зазначив Владислав Рашкован.

Що важливо розуміти, нещодавно глава уряду Денис Шмигаль вирішив заспокоїти українських громадян — він запевнив, що в новій програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом немає вимог щодо підвищення тарифів, тому хвилюватися не варто.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко нарешті пояснив, чому Міжнародний валютний фонд  відмовив Україні в трирічній програмі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?