Мільйони інфікованих: у ВООЗ попередили новим прогнозом про COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Мільйони інфікованих: у ВООЗ попередили новим прогнозом про COVID-19

Мільйони інфікованих: у ВООЗ попередили новим прогнозом про COVID-19
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я прогнозують, що за найгіршим сценарієм епідемії COVID-19 для Африки, кількість хворих там може досягти 10 мільйонів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на METRO.

Фахівці підозрюють, що африканські країни знаходяться на межі перед величезним спалахом.

Згідно з останніми даними, на континенті підтвердили 31 тисячу випадків COVID-19. Цифра може збільшитися до 10 мільйонів протягом періоду від трьох до шести місяців, якщо епідемію не зупинити. Наразі померли від інфекції 1,4 тисячі людей.

У ВООЗ підкреслили, що коронавірус в Африці може виявитися більш згубним, бо місцеві мешканці мають серйозні супутні хвороби, зокрема й ВІЛ. Не всюди на континенті взагалі проводять тестування.

На території Південно-Африканської республіки перевіряють щодня 10 тисяч підозр на COVID-19. Близько місяця тому у країні ввели жорсткі обмеження. Напередодні місцевий президент Сиріл Рамафоса попередив про поступове відновлення економічної діяльності.

"Сьогодні ми не можемо вжити заходів, про які будемо шкодувати завтра, але наші люди повинні їсти. Їм потрібно заробляти на життя", - підкреслив він.

Нагадаємо, станом на 27 квітня у світі виявили майже 3 мільйони випадків нового коронавірусу. Кількість смертей від інфекції сягнула 206 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайський уряд несподівано виступив з критикою проти Сполучених Штатів та Австралії — країн, які почали розслідування щодо реальних джерел пандемії COVID-19. Офіційний Пекін, зокрема його диппредставники, попереджає про жорсткі наслідки через вивчення підозр про виток коронавірусу з уханьської лабораторії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?