Мінекономіки назвало умову для долара по 20 гривень
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінекономіки назвало умову для долара по 20 гривень

Мінекономіки назвало умову для долара по 20 гривень
Джерело:  online.ua

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що для зміцнення курсу гривні до 20 за долар необхідно не менше 10 мільярдів доларів інвестицій. Однак, за його словами, такий сценарій є фантастичним. Своїми думками з цього приводу він поділився в інтерв'ю "Deutsche Welle", передає ONLINE.UA.

"Навряд чи. Я думаю, що це фантастика. У нас є жарт "фантастика на четвертому поверсі", тобто в Міністерстві економіки. Ми можемо про таке фантазувати, але думаю, що 20 - це малоймовірно. Якщо до нас прийде дуже багато інвестицій... Ми розглядаємо два сценарії - 3 і 6 мільярдів доларів інвестицій. Якщо до нас прийде 10-20, то можливо, такий курс і буде", - сказав Милованов.

За його словами, якщо курс долара зростає, то це добре для експортерів, а якщо падає - то для імпортерів і для населення в цілому.

Варто зазначити, що нещодавно в Нацбанку попередили, що зміцнення гривні може прискоритися. НБУ орієнтується на досвід східно-європейських країн, в яких нацвалюта зміцнювалась в результаті реформ.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Тимофій Милованов заявив, що індекс іМоРе від ВоксУкраїна досяг максимуму з 2015 року. Він свідчить про рівень проведених в країні реформ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?