Мінекономіки прогнозує суттєве зниження інфляції
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінекономіки прогнозує суттєве зниження інфляції

Мінекономіки прогнозує суттєве зниження інфляції
Джерело:  online.ua

Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що його відомство підготувало два сценарії щодо інфляції на наступні 3 роки, згідно з базовим прогнозом, інфляція у 2022 році становитиме 5,1%, з оптимістичним - 5,0%.Про це він написав у своїх соцмережах, передає ONLINE.UA.

"Прогноз інфляції (індекс споживчих цін) за базовим прогнозом Мінекономіки (сценарій 1) на наступні 3 роки:  5,5% - 2020 рік, 5,3% - 2021 рік, 5,1% - 2022 рік Прогноз інфляції за оптимістичним прогнозом (сценарій 2): 5,8% - 2020 рік,  5,0% - 2021 та 2022 роки", - написав він.

Чиновник також зазначив, що різниця між базовим і оптимістичними прогнозами у рівні інвестицій в економіці.

"В оптимістичному сценарії на 3 млрд більше зовнішніх інвестицій. Для того, щоб реалізувався цей сценарій, потрібний кращий бізнес клімат, відсутність корупціі у владі та на місцях, працююча судова система, реформи (включно з ліберальним ринком землі та приватизацією). За оптимістичного сценарію інфляція буде трошки вище в перший рік, на 0,3%. Через збільшення активності через інвестиції. А в наступні роки інфляція буде трошки нижче, на 0,3% та 0,1% відповідно. Це відбудеться за рахунок збільшення виробництва та доданої вартості в економіці, після того, як запрацюють інвестиції", - пояснив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA,  макроекономічний прогноз Мінекономіки передбачає зростання  середньої зарплати в Україні приблизно на 2000 гривень щорічно в найближчі три роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?