Мінекономіки звітувало про уповільнення падіння ВВП через коронакризу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінекономіки звітувало про уповільнення падіння ВВП через коронакризу

Мінекономіки звітувало про уповільнення падіння ВВП через коронакризу
Джерело:  online.ua

В Україні зафіксовано уповільнення падіння валового внутрішнього продукту за підсумками 10 місяців 2020 року. наразі цей показник становить 5,2% у порівнянні з 5,5% за підсумками періоду з січня по вересень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

За оприлюдненими даними, перш за все увагу звернули на скорочення звеленого індексу виробництва.

"За підсумками 10 місяців 2020 року скорочення зведеного індексу виробництва сповільнилося і склало 6,0% (6,2% за 9 місяців), відповідно, зменшення обсягів ВВП Мінекономіки орієнтовно оцінює на рівні 5,2%", - говориться в огляді відомства.

Також Мінекономіки звернуло увагу на відсутність миттєвого впливу на підсумки року введеного раніше карантину вихідного дня.

"Раніше не прогнозоване впровадження карантину "вихідного дня" не матиме суттєвого впливу на підсумки року. За оцінками Мінекономіки, втрати складуть 0,04-0,06 процентних пункти за рік", - додали експерти.

В огляді говориться, що за 2020 рік ВВП впаде приблизно на 4,8-5%. Вже у жовтні більшість економічних напрямків відзначилися позитивними результатами після повного локадуну навесні.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд остаточно ухвалив рішення про введення по всій Україні так званого локдауну. Жорсткий карантин стане чинним 8 січня, він триватиме до 24-го числа місяця.

Згідно з офіційними даними, блокування громадського транспорту не передбачається в жодному з регіонів. Перш за все говориться, про обмеження роботи закладів, ТРЦ, непродуктових магазинів, кінотеатрів. Ресторани й кафе працюватимуть виключно на виніс чи за доставкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?