Міненерго України назвало причину продовження транзиту російського газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міненерго України назвало причину продовження транзиту російського газу

Міненерго України назвало причину продовження транзиту російського газу
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства енергетики Герман Галущенко звернув увагу на те, що Україна не може зупинити транзит російського газу, бо це означатиме невиконання взятих на себе зобов'язань перед європейськими компаніями.

Джерело: "ЕП"

У Міненерго пояснили, чому триває транзит російського газу

Тут складна ситуація, тому що ми надаємо послугу з транзиту, а споживачі, або контрагенти – це європейські компанії… Уже всі говорять про те, що треба максимально диверсифікувати постачання в Європу. На це безумовно потрібен час, зробити це миттєво складно, – наголосив Герман Галущенко.

Він також додав, що зараз потрібно робити все можливе, щоб гроші за газ не доходили до росіян, а були "заморожені".

Ключове, що ми всім кажемо: ви не можете платити росіянам ці кошти. Треба ввести окремі ескроу-рахунки, на які гроші за російські енергоресурси будуть депонуватись. А вже питання перерахування цих грошей росіянам буде вирішуватися у залежності від того, як швидко вони підуть геть з України. Ці кошти можуть бути використані для компенсації наших втрат, – заявив очільник Міненерго.

За його словами, такі дії не вважатимуться порушенням контракту, бо гроші сплачуються, "просто росіяни не можуть фізично їх отримати".

Юридично це можливо обґрунтувати, - запевняє міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?