Мінфін озвучив джерела фінансування накопичувальної пенсії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін озвучив джерела фінансування накопичувальної пенсії

Мінфін озвучив джерела фінансування накопичувальної пенсії
Джерело:  online.ua

У Міністерстві фінансів оголосили, що фінансування для підтримки накопичувальної пенсії в Україні буде залучено з податків громадян, але тих,Ю що є чинними вже зараз.

Джерело: РБК-Україна

За словами міністра Сергія Марченка, саме з відповідної частини державного бюджету надходитимуть кошти. Водночас бізнес і громадяни не зрозуміють збільшення податкового навантаження заради цієї пенсії.

“Зараз йдеться, що це 1% від ЄСВ і 1% дасть держава у вигляді прямої програми”, - зауважив він.

Одночасно з цим населення зможе збільшувати накопичувальну пенсію власними грошима.

“Умовно кажучи, коли у мене буде рахунок, Я бачу, що у мене на нього потрапило 1% від ЄСВ і 1% від держави, і я зможу додати сам. Я отримаю ще якусь мотивацію, буду розуміти, що ця система почала працювати”, - пояснив Марченко.

Наразі на рівні уряду триває дискусія щодо окремих нюансів розгортання масштабної пенсійної реформи.

“Питання в тому, як це спланувати, щоб це можна було впровадити з 2023 або 2024 року. Тут я намагаюся знайти механізми, дискутую і з (міністеркою соцполітики) Мариною Лазебною, і з (головою соцкомітету Ради) Галиною Третьяковою, і в цілому з ринком”, - уточнив керівник Мінфіну.

Передбачається, що солідарна пенсійна система залишається чинною в майбутньому, однак жоден сучасний пенсіонер, ймовірніше, не задоволений виплатами, які він отримує.

Пенсійна реформа в Україні

Згідно з планами уряду, що накопичувальна пенсійна система стане повноцінно працювати вже з 2024 року. За словами міністерки Лазебної, наразі перед українським парламентом стоїть ще ухвалення відповідного законопроєкту.

“Восени стоїть на порядку денному Верховної Ради ухвалення законопроєкту про накопичувальну систему. Думаю, це буде тільки перше читання… Ми хотіли, щоб люди відкладали на свої накопичувальні рахунки вже в 2023 році, але, можливо, це буде і 2024 рік”, — уточнила вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?