В Мінсоцполітики уточнили терміни запуску накопичувальної пенсії в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Мінсоцполітики уточнили терміни запуску накопичувальної пенсії в Україні

В Мінсоцполітики уточнили терміни запуску накопичувальної пенсії в Україні
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів виступили із заявою про терміни запуску в Україні накопичувальної пенсії - передбачається, що така система стане повноцінно працювати вже з 2024 року.

Джерело: Мінсоцполітики

За словами міністерки соціальної політики Марини Лазебної, наразі перед українським парламентом стоїть ще ухвалення відповідного законопроєкту.

“Восени стоїть на порядку денному Верховної Ради ухвалення законопроєкту про накопичувальну систему. Думаю, це буде тільки перше читання”, - уточнила вона.

Очільниця Мінсоцполітики додала, що після ухвалення документу посадовцям необхідний буде час для розгортання інфраструктури.

“Ми хотіли, щоб люди відкладали на свої накопичувальні рахунки вже в 2023 році, але, можливо, це буде і 2024 рік”, - резюмувала Лазебна.

Також вона звернула увагу на те, що комплексна пенсійна реформа в цілому триває в Україні.

Передбачається, у майбутньому буде відновлено справедливість у солідарній системі через законопроєкт про систему державних гарантій непрацездатних осіб, а також розвинено добровільні пенсійні накопичення.

Одночасно з цим вже 2022 року показник мінімальної пенсії для людей старше 70 років в Україні сягатиме від 3 тисяч гривень.

“Наступного року пенсійна виплата для людини віком від 70 років при повному стажі не може бути меншою за 3 тис. грн”, - додала Лазебна.

Пенсія в Україні

Нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що вже наступного року буде введено щорічну індексацію пенсійних виплат у березні. Індексація пенсій в Україні проводитиметься щорічно 1 березня для всіх категорій пенсіонерів. З 2022 року пенсії військових та науковців також будуть індексовані, недоліки пенсійної реформи 2017 року усунені.

“Цього тижня Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт, який виправив недоліки пенсійної реформи 2017 року, коли військові чи науковці були виключені з механізму індексації. Ми відновили справедливість. Також у законі буде прописана точна дата індексації — 1 березня. Паралельно з цим ми також працюємо над запровадженням накопичувальної пенсійної системи, щоб українці нарешті отримували достойні пенсійні виплати”, - наголосив він в середині вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?