Кабмін пропонує 5 етапів підвищення пенсій у 2022 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін пропонує 5 етапів підвищення пенсій у 2022 році

Кабмін пропонує 5 етапів підвищення пенсій у 2022 році
Джерело:  online.ua

Міністерство соціальної політики офіційно повідомило, що пропонує передбачити у календарі 5 кроків підвищення пенсій у рамках підготовки проєкту державного бюджету-2022.

Джерело: прес-служба Мінсоцполітики

В уряді пропонують 5 етапів підвищення пенсій у 2022 році

Так, відомство пропонує передбачити у календарі підвищення пенсій на наступний рік такі кроки:

  • підвищення з 1 січня пенсій особам з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;

  • індексацію з 1 березня пенсій для майже 10 млн пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів віком старше 75 років;

  • перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;

  • перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв’язку із прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.

"Ці пропозиції, а також схвалення Верховною Радою урядового законопроєкту № 4668 дадуть можливість уперше після 2014 року охопити в 2022 році програмою підвищення всі категорії пенсіонерів з акцентом на найбільш вразливих їх групах", - наголошують представники міністрества.

В Кабінеті міністрів звертають увагу на те, що на 2022 рік відомство має намір включити до ініційованої президентом програми щомісячних доплат літнім громадянам віком від 70 до 75 років, що дозволить підвищити доходи додатково 1,5 мільйонам пенсіонерів.

Очільниця Мінсоцполітики Марія Лазебна наголосила, що головною ціллю програми підтримки доходів пенсіонерів є забезпечення соціальної справедливості та зменшення нерівності.

Як уже згадувалося раніше, отримана цього тижня від Міжнародного валютного фонду безповоротна фінансова допомога у 2,7 мільярда доларів доларів дасть змогу збільшити соціальні виплати громадянам - цю інформацію уже підтвердив глава українського уряду Денис Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?