Мінфін про накопичувальну систему пенсій: Україна може безрезультатно витратити гроші
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін про накопичувальну систему пенсій: Україна може безрезультатно витратити гроші

Мінфін про накопичувальну систему пенсій: Україна може безрезультатно витратити гроші
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що запуск накопичувального рівня пенсійної системи можна почати лише тоді, коли будуть вирішені проблеми солідарної системи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами глави Мінфіну, через те, у якому стані зараз знаходиться фондовий ринок, держава може просто безрезультатно витратити гроші.

"За нинішнього стану (фондового) ринку ми просто безрезультатно витратимо гроші. Тому будемо діяти таким чином: спочатку вирішуємо проблеми солідарної системи, а потім будемо думати, що робити з накопичувальними рівнями", – сказав Данилюк.

Читайте також: Це питання відкладається: в Мінсоцполітики розповіли про підвищення пенсійного віку

Він наголосив, що солідарна пенсійна система є проблемою, яка вимагає негайних рішень.

"Тут і позиція МВФ (Міжнародного валютного фонду – ред.), і наша збігаються. Доки ми не стабілізуємо солідарну систему, ми не можемо собі дозволити гратися у другий рівень Зараз потрібно вирішувати проблеми, а не посилювати і без того складну ситуацію", - пояснив Данилюк.

Він додав, що спроби відбудувати фінансовий ринок в Україні наразі малорезультативні.

"У моїх колег, які прийшли кілька років тому до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, була мрія відбудувати фондовий ринок, але виявилося, що будувати майже з чого", - підсумував Данилюк.

Як повідомляв ONLINE.UA, проведення пенсійної реформи є критично важливим для продовження співпраці між Україною та МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?