Мінфін розкрив критичний недолік розподілу грошей МВФ в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін розкрив критичний недолік розподілу грошей МВФ в Україні

Мінфін розкрив критичний недолік розподілу грошей МВФ в Україні
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів виступило за припинення прямого фінансування державного бюджету України грошима Міжнародного валютного фонду. У відомстві вважають, ця політика повинна бути змінена вже до 2023 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи, яке цитує інтерв'ю міністра Сергія Марченка виданню DER STANDARD.

Посадовець уточнив, що наразі грошові транші від МВФ український уряд спрямовує на фінансування дефіциту бюджету. Натомість цей фінансовий ресурс можна використати для забезпечення резервів Національного банку.

Таким чином будуть гарантії, що гроші допоможуть у надзвичайних і кризових ситуаціях.

"Пряме фінансування держбюджету має припинитися до 2023 року, аби ми могли позичати гроші на ринкових умовах і знову ставати незалежними відносно своїх запозичень", - пояснив Марченко.

Україна все ще знаходиться у залежності від гарних новин з боку фонду у 2021 році. Це дозволить співпрацювати з Євросоюзом та Світовим банком, позичати гроші на ринку капіталу з гарними процентними ставками.

Нагадаємо, за чинною програмою stand-by українська сторона поки що отримала лише перший транш від МВФ. Наступні вона мала б отримати після роботи місії фонду, однак його представники вже кілька раз приїжджали до Києва фактично безрезультатно.

Нова місія розпочала дистанційну роботу в Києві 11 січня. З представниками МВФ проводили відеозустрічі топпосадовці.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 17 січня в Україні набули чинності нові правила продажу і покупки валюти. Відповідне рішення НБУ оприлюднив напередодні. Воно стосується скасування заборони на проведення операції з продажу іноземної валюти на умовах "форвард" для юридичних та фізичних осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?