Мінфін розкрив, скільки грошей залишилося у Фонді боротьби проти COVID-19
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін розкрив, скільки грошей залишилося у Фонді боротьби проти COVID-19

Мінфін розкрив, скільки грошей залишилося у Фонді боротьби проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Фонд боротьби проти коронавірусу COVID-19 упродовж 2020 року виділив близько 57,1 мільярда гривень. Міністерство фінансів підтвердило факт використання для боротьби з епідемією до 79% коштів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За офіційними даними, витрачені кошти вирахувано станом на понеділок, 28 грудня.

"Станом на 28 грудня 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 використано 57,1 млрд гривень (79,3%) з передбачених 72 млрд грн коштів за загальним фондом державного бюджету. З них на охорону здоров’я витратили 14,7 млрд грн з 22,4 млрд грн виділених коштів, або 65,6%", - говориться у заяві Мінфіну.

Близько 84 мільйонів спрямували на придбання апартів штучної вентиляції легенів, ще 2 мільярди використали на засоби індивідуального захисту медиків та забезпечення лабораторій МОЗ.

Місцеві бюджети для забезпечення лікарень киснем отримали 1,5 мільярда гривень, а ще 5,5 мільярда спрямували на підвищені надбавки медикам.

Напрямок соціального захисту отримав 12,8 мільярда.

"На будівництво, реконструкцію та ремонт автодоріг державного значення спрямовано 24,9 млрд грн з передбачених 26 млрд грн. На сферу забезпечення правопорядку спрямовано 3,6 млрд грн з 4,5 млрд грн", - додали у міністерстві.

Згідно із законом № 1006-IX, загальний обсяг фондових коштів збільшили на 8,9 мільярда.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я уклало перший контракт на постачання в Україну вакцини проти коронавірусу. Йдеться про отримання у "максимально короткі терміни" препарату компанії Sinovac Biotech - це китайська розробка, яка майже завершила третій етап випробувань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?