Мінфін розповіло, скільки Україна позичила у 2019 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін розповіло, скільки Україна позичила у 2019 році

Мінфін розповіло, скільки Україна позичила у 2019 році
Джерело:  online.ua

Показник державних позик загального фонду державного бюджету з січня до серпня 2019 року досяг 318,8 мільярда гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

За офіційними даними, за цей самий період уряд здійснив низку платежів задля погашення державного боргу. Їхня сума склала близько 262,7 мільярда гривень.

Міністерство стверджує, що 1 вересня Єдиний скарбничий рахунок мав 61,8 мільярда гривень 1 вересня. Валютні рахунки, що належать Державній скарбничий службі, наразі зберегли 72 мільярди гривень в еквіваленті.

"Наявні кошти дозволять вчасно і в повному обсязі профінансувати зобов’язання держави за внутрішнім та зовнішнім боргом в повному обсязі", - підкреслив Мінфін.

Слід нагадати, що Нацбанк України заявив про майбутню програму з МВФ як про останню у своєму роді. Не дивлячись на це, нова угода стане найдовшою.

Як повідомляв ONLINE.UA, група представників Міжнародного фонду прибули до України у середу, 11 вересня. Українська сторона вже розпочала необхідні переговори. Кабмін зобов'язався проінформувати про деталі візиту пізніше. Місія пробуде в Україні до 24 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?