Мінфін розповів про особливості накопичувальної пенсійної системи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін розповів про особливості накопичувальної пенсійної системи

Мінфін розповів про особливості накопичувальної пенсійної системи
Джерело:  online.ua

Очільник Мінфіну Сергій Марченко звертає увагу українців на те, що за 2 роки в нашій країні запровадять накопичувальну пенсійну систему. Як стверджує міністр, вона означає більше, ніж просто другий рівень. Зокрема чимало людей переконані, що йдеться про підняття пенсійного віку, однак це не так. Чіткішою є версія, що це запровадження накопичувального рівня. Чиновник наголошує, що пенсійна реформа "зачіпає" державний бюджет, місцевий бюджет і бюджет Пенсійного фонду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Тому це комплексна реформа, яка потребує перш за все пошук компенсаторів. Вони б дозволили частину ресурсів направити накопичувальну систему", – каже посадовець.

За словами Марченка, станом на сьогодні в Україні 11,3 мільйона пенсіонерів, водночас працюючих людей – приблизно 12 – 13 мільйонів осіб. На переконання міністра, кількість робітників, які працюють і сплачують внески, зменшуватиметься, а кількість пенсіонерів – зростатиме. Чиновник вирішив пояснити, як діятиме ця система. Марченко зазначаэ, що людина щомісяця упродовж працюючого життя повинна буде виплачувати певну суму.

"Ніхто у 30 років не думає, чи йому потрібно буде виходити на пенсію. Але вже у 40 люди про це задумуються", – зазначає міністр.

За словами міністра, система накопичувальної пенсії – це перехідний етап. Саме під час нього люди й далі отримуватимуть солідарну пенсію, але також почнуть отримувати другу пенсію – накопичувальну. Так, частину внесків українці вже почнуть відкладати на особисті пенсійні рахунки, а частину і надалі платитимуть у загальний Пенсійний фонд.

Сергій Марченко наголошує, що необхідно створити відповідну мотивацію, надавши можливість всім громадянам відчути себе інвесторами в облігації державної позики. Однак ці коштиповинні бути захищеними.

"Щойно буде розуміння моделі і консенсус всередині влади, це питання можна винести на широкий загал", – каже міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Національний банк України спростив отримання українцями пенсій і соціальних виплат  на поштових відділеннях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?