Мінфін США: Путін самостійно виснажує військовий потенціал РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін США: Путін самостійно виснажує військовий потенціал РФ

Мінфін США: Путін самостійно виснажує військовий потенціал РФ
Джерело:  online.ua

За словами заступника міністра фінансів США Воллі Адейемо, намагання очільника Кремля Володимира Путіна підтримати курс рубля зрештою вичерпають її ресурси для ведення війни проти України.

Джерело: CNN

Кремль своїми руками виснажує військовий потенціал РФ

Ми працювали з нашими європейськими союзниками та партнерами, щоб спільно запровадити низку руйнівних санкцій проти російської економіки. І через це вони беруть гроші, які заробляють від продажу ресурсів за кордоном, і змушують своїх експортерів повертати свою виручку їх у Росію, і купувати рублі, – наголосив Воллі Адейемо.

Американський чиновник звернув увагу на те, що щоразу, коли вони беруть долари чи євро, і повертають їх у Росію, чи змушують свої компанії купувати рублі, це виснажує їхні ресурси для продовження війни.

За словами Адейемо, Євросоюзу має "зобов’язання відключитися від російської енергетики, що вони і почали робити", посилаючись на пропозицію заборонити російське вугілля.

Він також наголосив, що Білий дім сконцентрувався на тому, щоб попередити ухилення від санкцій і переслідувати "російську військову машину", зокрема – її аерокосмічну та військову промисловість.

Для нас головне – переконатися, що ми робимо це таким чином, щоб завдати шкоди російській економіці більше, ніж нашій економіці, – наголосив Адеймо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?