Мінфін України може очолити словацька знаменитість
Категорія
Політика
Дата публікації

Мінфін України може очолити словацька знаменитість

Мінфін України може очолити словацька знаменитість
Джерело:  NV

Колишній міністр фінансів Словаччини Іван Міклош дав попередню згоду очолити Міністерство фінансів України в новому Кабінеті міністрів за дотримання трьох умов.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Новое время».
Перша умова Міклоша стосується збереження словацького громадянства, друга - програми майбутнього уряду, а третя - складу майбутнього Кабміну.
"Мені дуже важливо, щоб уряд був орієнтований на реформи і був антикорупційним", - сказав він.
Міклош наголосив, що навіть якщо його не призначать міністром, він може продовжувати працювати радником.
"Я обговорював цю тему з Мікулашем Дзюриндою, в чиєму уряді я був віце-прем'єром і міністром фінансів Словаччини. Спілкувався з польським реформатором Лешеком Бальцеровичем. Вони приїжджали до Києва два тижні тому і збираються більш інтенсивно включитися в процес реформ в Україні. Обидва вже є радниками президента, але їх роль буде більшою, особливо Лешека", - додав він.
При цьому словацький фінансист запевнив, що Дзюринда і Бальцерович не ввійдуть до Кабміну.
"Ні. Вони - радники президента", - сказав він.
Міклош наголосив також, що спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підтримав його умови.
"Ми ні про що не сперечалися. Гройсман погодився, що темп реформ потрібно прискорити, а міністри повинні бути більш активними. Але не все залежатиме від Гройсмана. Так, у нього будуть сильні позиції, але необхідна більшість в парламенті, а для цього доведеться йти на компроміси", - заявив словак, додавши, що за останні два тижні кілька разів зустрічався з Гройсманом.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Гройсман був названий головним кандидатом на пост прем'єр-міністра України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?