Мінімальна вартість гектару землі: в уряді зробили важливу заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінімальна вартість гектару землі: в уряді зробили важливу заяву

Мінімальна вартість гектару землі: в уряді зробили важливу заяву
Джерело:  Hromadske

Ринок землі в Україні відкриється з єдиною мінімальною вартістю одного гектару. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За словами міністра розвитку економіки Тимофія Милованова, ця норма буде чинною до 1 січня 2030 року. Відповідні зміни підготували розробники до другого читання.

"Ця норма прописана як запобіжник проти шахрайських дій щодо власників паїв. Шахраї не зможуть видурити у бабусі пай за гривню. До 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок, не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку (25-30 тис. грн за гектар)", - стверджує посадовець.

Милованов зазначив, влада планує ретельним чином перевіряти джерело надходження грошей, щоб не допустити потрапляння "брудних" фінансів на ринок.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про скасування мораторію на продаж землі. Нардепи після цього надіслали сотні правок у документ до другого читання.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр Милованов також під час виступу у понеділок, 13 січня, розповів про обов'язкові безготівкові операції для придбання земельних ділянок. Він стверджує, що готівка - це завжди ризикований фактор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?