У Мінекономіки пояснили, як продаватимуть землю після відкриття ринку
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Мінекономіки пояснили, як продаватимуть землю після відкриття ринку

У Мінекономіки пояснили, як продаватимуть землю після відкриття ринку
Джерело:  Укрінформ

Міністр розвитку економіки Тимофій Милованов заявив, що після відкриття ринку землі ділянки не можна буде придбати за готівку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, безготівкові відносини вводяться для боротьби з непідконтрольними економічними процесами.

"Не буде готівкових розрахунків. Ми боротимемося з тіньовими ринками. Тому розрахуватися за придбану землю можна буде лише в безготівковій формі. Потрібно буде показати, звідки ці гроші взялися. Можна буде взяти кредит", - пояснив Милованов.

Він вважає, обов'язково легальна історія надходження грошей стане запобіжником для проходження "чорних" фінансів.

В уряді наголосили, що максимально в одних руках можуть знаходитися максимум 10 тисяч гектарів землі. Також постійні користувачі землі зможуть отримати пільги на придбання ділянок.

"Державна підтримка буде зосереджена на здешевлення відсотків для купівлі землі. Ми очікуємо, що буде відсоток, під який можна буде брати кредит, у 3-5% річних у гривнях. Це дуже прийнятні пільгові умови на рівні інфляції, або менше інфляції. Ми формально компенсуватимемо банкам відсоткову ставку Національного банку, це те, що називається обліковою ставкою. Ми будемо підтримувати тих, хто є маленьким фермером", - підкреслив Милованов.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Тимофій Милованов виступив із заявою-роз'ясненням щодо змін, які нардепи внесли у законопроєкт про відкритий ринок землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?