Міністр економіки пояснив, чим номер Кварталу 95 про Гонтареву загрожує Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міністр економіки пояснив, чим номер Кварталу 95 про Гонтареву загрожує Україні

Міністр економіки пояснив, чим номер Кварталу 95 про Гонтареву загрожує Україні
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства економіки України Тимофій Милованов пояснив можливі наслідки від резонансного номера "Вечірнього кварталу" про Валерію Гонтареву. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку посадовця.

За його словами, перш за все це погано для сприйняття України з боку зовнішніх інвесторів.

Нагадаємо, "кварталівці" із залученням хору виконали пісню "Горіла хата". Таким чином вони "пожартували" над ексголовою НБУ, яка неодноразово заявляла про погрози і вже втратила домівку під Києвом через пожежу.

"Більшість зовнішніх інвесторів сприймають Гонтареву як видатного реформатора. За її керівництва НБУ перейшов на гнучке курсоутворення та інфляційне таргетування. Це технічні терміни, які описують, яким чином НБУ сьогодні приймає рішення. Новий тип прийняття рішень дозволив, на думку експертів і інвесторів (і я погоджуюсь), забезпечити низьку інфляцію і стабільність курсу сьогодні", - пояснив Милованов.

На його думку, інвестори вважають Гонтареву жертвою тиску від українського олігархату. Зокрема, - Ігоря Коломойського, який втратив контроль над ПриватБанком завдяки колишній очільниці Нацбанку.

Жарти "Кварталу" можуть за кордоном розцінюватися як демонстрація зв'язку олігархів із чинною владою. Все це несе негатив Україні у майбутньому.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники українського суспільства та політики з критикою відреагували на подібний гумор у "Кварталі". Деякі користувачі інтернету обурилися через жартівливі твердження про те, що будинок Валерії Гонтаревої згорів "від сорому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?