Міністр оборони Німеччини розкрив терміни ухвалення рішення щодо Taurus для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр оборони Німеччини розкрив терміни ухвалення рішення щодо Taurus для України

Міністр оборони Німеччини розкрив терміни ухвалення рішення щодо Taurus для України
Джерело:  online.ua

Україна може отримати далекобійні ракети Taurus протягом кількох тижнів. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Джерело:  Tagesschau

Передача далекобійних ракет Taurus Україні

За словами міністра оборони Німеччини, рішення щодо передачі ракет Taurus для України може бути ухвалене протягом одного-двох тижнів.

Якщо мине тиждень або два, поки рішення буде прийнято, то так і буде, — сказав Пісторіус.

Він наголосив, що Німеччина обачно та зважено приймати подібні рішення, навіть якщо це важко зрозуміти "українським друзям". Німеччина повинна зважувати наслідки кожного свого кроку.

Ці крилаті ракети досягають більшої дальності, ніж будь-яка інша зброя, що постачалася до цього часу, і є дуже складним промисловим продуктом, адже йдеться не про програмування кавомашини, — додав німецький міністр оборони.

До слова, ракети Taurus призначена для високоточного ураження цілей на дальності до 500 км. Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет Taurus для своїх повітряних сил. Однак, за даними німецьких ЗМІ, Бундесвер наразі має лише 150 боєготових Taurus.

Крилаті ракети Taurus спільно з франко-британськими Storm Shadow, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявив, що ці ракети потрібні Україні, аби врятувати більше життів українських військових і мирних жителів і прискорити звільнення територій. Міністр назвав «безпідставними» занепокоєння Берліну, що німецькі ракети можуть бути використані для атаки на цілі всередині Росії. Він наголосив, що жодне попереднє рішення Німеччини постачати Україні новий тип зброї не призвело до ескалації, а навпаки врятувало багато українських життів.

Хто блокує надання ракет Taurus Україні

Офіційний Берлін досі не зміг визначитися, чи буде постачати Збройним силам України крилаті ракети Taurus.

Однак, на переконання команди Володимира Зеленського, це рішення Німеччина не буде ухвалювати "цілий рік".

Як стверджує глава комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман, німецький лідер Олаф Шольц – єдиний у коаліції, хто блокує постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?