Міністр оборони України терміново зустрінеться з членами НАТО - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр оборони України терміново зустрінеться з членами НАТО - що сталося

Міністр оборони України терміново зустрінеться з членами НАТО - що сталося
Джерело:  online.ua

Міністри оборони країн НАТО зустрінуться у Брюсселі з очільником Міноборони України Андрієм Загороднюком для обговорення подальшою підтримки України і оцінки проведених реформ. З такою заявою виступив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Ми зустрінемося з українським міністром оборони, буде сніданок, організований канадським міністром для всіх союзників і там ми зустрінемося з українським міністром. Ми обговоримо важливість продовження процесу реформ і висловимо нашу сильну політичну і практичну підтримку Україні. І обов’язково ми підтримуємо зусилля із пошуку мирного вирішення конфлікту (на Донбасі. - Ред.). Союзники прихильні підтримувати Україну, ми вітаємо прогрес, який ми спостерігаємо", - заявив Столтенберг.

Окрім того, члени НАТО обговорять, як Альянс буде реагувати на російські ядерні і звичайні ракети.

"Ми розглянемо відповідь НАТО на нові ракетні системи Росії. Розробка та розміщення ракет SSC-8 призвела минулого року до припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Союзники по НАТО об'єдналися з приводу порушення Росією Договору. Тому що договір, якого дотримується лише одна сторона, не може захистити нас", - сказав Столтенберг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник НАТО Єнс Столтенберг в ході пресконференції напередодні зустрічі міністрів оборони країн Альянсу висунув жорстку вимогу президенту РФ Володимиру Путіну та сирійському лідеру Башару Асаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?