Міністр уряду Гончарука заявив про готовність стати донором органів
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністр уряду Гончарука заявив про готовність стати донором органів

Міністр уряду Гончарука заявив про готовність стати донором органів

Новопризначений міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що готовий стати першим главою міністерства нового уряду, який пожертвує своїми органами в разі передчасної смерті. Цю обіцянку він висловив на зустрічі з розробки гуманітарної стратегії для представників благодійних фондів та громадських організацій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».

Варто відзначити, що Бородянський сам ініціював розгляд такого питання перед присутніми:

«Якщо ми будемо у стані, коли більше не зможемо жити, чи готові будемо віддати свої органи, щоб врятувати інших»? – запитав міністр.

У відповідь більшість присутніх (21 з 24-х) підняли руку на знак підтримки. Відповідне відео цього моменту було опублікувано засновницею ГО «Всеукраїнська платформа донорства «iDonor» Іриною Заславець.

«Я би мріяла про те, щоб кожен із членів Кабінету міністрів України сказав те саме. Щоб підтримка трансплантології, жертовність стали звичайною історією, про яку б ми не дискутували, коли б у нас не народжувалися ці міфічні дурнуваті міфи про «чорних трансплантологів», про торгівлю органами й інша маячня», – розповіла Заславець.

Нагадаємо, що новий уряд України вже встиг встановити європейський рекорд. Він став наймолодшим за віком міністрів серед усієї Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?