Міністри ЄС проведуть екстрену зустріч через енергетичну війну з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міністри ЄС проведуть екстрену зустріч через енергетичну війну з РФ

Міністри ЄС проведуть екстрену зустріч через енергетичну війну з РФ
Джерело:  online.ua

Найближчим часом міністри енергетики країн Євросоюзу зберуться на екстрену нараду для обговорення надзвичайних заходів, які пов’язані з енергетичною війною ЄС з РФ.

Джерело: міністр промисловості та торгівлі Чехії Йозеф Сікела у Твіттері.

ЄС скликає термінову раду міністрів

Ми перебуваємо в енергетичній війні з Росією, і це завдає шкоди всьому ЄС. За погодженням з Єврокомісією та прем'єр-міністром пропоную у найкоротші терміни скликати позачергове засідання Енергетичної ради ЄС, - сказав він.

Нагадаємо, що зараз Чехія є головою Європейського Союзу.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала повідомив, що Чехія "скликає термінову нараду міністрів енергетики для обговорення конкретних екстрених заходів щодо врегулювання енергетичної ситуації".

Водночас на фоні заяви "Газпрому" про повну зупинку поставок газу "Північним потоком" з 31 серпня по 2 вересня для техобслуговування біржова вартість газу в Європі уже перетнула позначку в 3500 доларів за тисячу кубометрів.

Раніше стало відомо, що ціни на електроенергію у Франції та Німеччині рекордно зросли.

Це підживлює інфляцію та загрожує фінансам домогосподарств і підприємств по всій Європі.

У Франції ціни на електроенергію на наступний рік зросли до понад 1000 євро, ціни на електроенергію зросли більш ніж у 10 разів за останній рік.

Європейські уряди почали вживати рішучих кроків щодо обмеження споживання енергії, наприклад заборона зовнішнього освітлення будівель у Німеччині та зниження температуру опалення в приміщеннях.

У Великій Британії рахунки за електроенергію зростуть у жовтні після того, як енергетичний регулятор підвищив обмеження витрат. Зростання цін може змусити багатьох людей у країні обмежити використання енергії, оскільки вони не можуть собі це дозволити цієї зими, - повідомляє Bloomberg.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?