РФ отримала сотні іранських безпілотників — їх можуть використати проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ отримала сотні іранських безпілотників — їх можуть використати проти України

РФ отримала сотні іранських безпілотників — їх можуть використати проти України
Джерело:  online.ua

За словами представників західної розвідки, Росія отримала сотні іранських безпілотників, які можна використовувати у війні проти України. США попереджали Тегеран не відправляти їх.

Джерело: Associated Press

Іран передав РФ свої ударні безпілотники

Ще невідомо, чи почала Росія запускати безпілотники проти українських цілей, але, здається, безпілотники справні та готові до використання, сказали офіційні особи, які говорили на умовах анонімності.

Повідомлення про поставку знаменує собою ознаку, як видається, більш тісної військової співпраці між давніми союзниками РФ і Іраном.

Зіштовхнувшись із економічними санкціями та обмеженнями ланцюгів поставок через вторгнення в Україну, Росія все частіше звертається до Ірану як до ключового партнера та постачальника зброї, - зазначає видання.

Минулого місяця Білий дім вперше публічно попередив, що Іран планує поставити Москві «сотні» озброєних безпілотників.

Кілька днів потому стверджувалося, що російські офіційні особи двічі відвідували Іран, щоб організувати трансфер.

Виступаючи минулого місяця, міністр закордонних справ Ірану Хосейн-Амір Абдоллахіан заявив, що Тегеран має «різні види співпраці з Росією, включно з оборонним сектором».

Але ми не будемо допомагати жодній зі сторін, залучених у цю війну, тому що ми вважаємо, що її (війну) потрібно зупинити, — сказав він.

Відомо, що військові РФ проходили навчання в Ірані в рамках угоди про передачу РФ іранських безпілотників. Про це 11 серпня повідомив Держдеп США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?