Арестович оголосив про початок нового етапу війни проти кремлівської армїі
Категорія
Україна
Дата публікації

Арестович оголосив про початок нового етапу війни проти кремлівської армїі

Арестович оголосив про початок нового етапу війни проти кремлівської армїі
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович оголосив про переход ЗСУ до четвертого етапу війни проти кремлівської окупаційної армії, який, за його словами, триватиме протягом наступних трьох місяців.

Джерело: інтерв'ю Арестовича журналістці Юлії Латининій

ЗСУ переходять до четвертого етапу війни проти кремлівських окупантів 

Зокрема, Арестович зазначив, що переходу на новий, четвертий етап війни проти кремлівських окупантів передували попередні три:

  • початок повномасштабного вторгнення і до вигнання російських військ з півночі України;

  • окупація Лисичанська та Сєвєродонецька;

  • невдалі спроби окупантів наступати на Миколаїв та Кривий Ріг (з 10 липня по 10 серпня).

Характеризуватися він буде тим, що сторони будуть стояти на місці і лупити один одного, всім чим вони можуть. Але у нас шанси на луплення набагато кращі з тієї простої причини, що ми маємо HIMARS, а вони не мають, - зазначив Арестович.

Між тим, за словами військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін власним указом про збільшення чисельності збройних сил РФ фактично визнав страшенні втрати кремлівської армії в Україні.

Чи можна плани Путіна про збільшення армії на 137 тисяч вважати визнанням реальних втрат російської армії? Так. І ось чому. До початку березня ми, використовуючи інформацію з мережі джерел, як на тимчасово окупованих територіях, так і в Білорусі, стали публікувати свої звіти про втрати російських окупантів. Враховувалися не тільки загиблих, а й поранених. Згодом інформація зменшувалася, джерел ставало менше і на сьогоднішній день публікації присвячені втрат припинилися. У першу чергу саме з цієї причини – втрата джерел, - зазначає Коваленко.

Аналітик підкреслив, що станом на 30 липня сумарні втрати армїі РФ у війні проти України становили 122 тис військовослужбовців.

Достовірність переданої нам інформації для формування загальної картини і наших узагальнених даних неодноразово відзначалася завдяки повідомленням високопоставлених представників Пентагону, - зазначив аналітик.

Експерт висловив упевненість, що якби ведення підрахунку не припинилося, то ми сьогодні мали б саме такі дані – від 135 до 140 тисяч.

А тому, так, я повністю впевнений, що цим, досить нестандартним числом, 137 тисяч, Путін розкрив реальні втрати російських окупаційних військ, які необхідно компенсувати, - підкреслив Коваленко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?