Міністри Групи семи влаштували бойкот Лаврову під час зустрічі G20
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністри Групи семи влаштували бойкот Лаврову під час зустрічі G20

Міністри Групи семи влаштували бойкот Лаврову під час зустрічі G20
Джерело:  online.ua

Очільники міністерств закордонних справ країн G7 не прийшли на вечерю з колегами по G20 у Індонезії, а традиційне фото зустрічі не відбулося через присутність скандального російського дипломата та керівника МЗС РФ Сергія Лаврова.

Джерело: "Європейська правда"

Міністри G7 влаштували бойкот Лаврову на зустрічі G20

За словами українських журналістів, під час підготовки зустрічі міністрів Великої двадцятки на індонезійському острові Балі детально обговорювалася війна в Україні та її вплив на світову економіку, а західні дипломати поскаржилися на те, що на зустрічі не буде співпраці як раніше через присутність на ній поплічника російського диктатора Сергія Лаврова.

Згідно з даними японської інформаційної агенції Kyodo, традиційної групової фотосесії, яка відбувається на таких зустрічах, цьго разу не було.

Схоже, США та інші уникали спільного фото з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим через вторгнення в Україну, - зазначють журналісти.

Окрім того, повідомляється, що під час початку зустрічі міністрів, коли глава МЗС РФ Лавров потис руку індонезійській колезі Ретно Марсуді, пролунали вигуки "Коли ви зупините війну" і "Чому б вам не припинити війну".

Сергій Лавров (фото — flickr.com)

За словами Ретно, раніше колеги з G7 попередили її, що не можуть приєднатися до спільної вечері в четвер, де був присутній Лавров.

Високопоставлений чиновник міністерства закордонних справ Індонезії розповів агентству, що після зустрічі 8 липня не буде комюніке.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?