Мінкульт добиватиметься блокування каналів Медведчука на YouTube
Категорія
Політика
Дата публікації

Мінкульт добиватиметься блокування каналів Медведчука на YouTube

Мінкульт добиватиметься блокування каналів Медведчука на YouTube
Джерело:  online.ua

У Міністерстві культури та інформаційної політики підготували новий, завершальний, удар проти медіаактивів олігарха Віктора Медведчука. Відомство передбачає звернутися до адміністрації YouTube для блокування на відеохостингу каналів “112 Україна”, ZIK, NewsOne. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Олександра Ткаченка у Telegram-каналі.

За його словами, до компанії спрямують відповідне рішення Ради національної безпеки та оборони, яке припинило мовлення згаданих медіа в телеефірі.

“Адже ці канали – в ефірному, супутниковому, чи в інтернет-трансляціях – представляють інформаційну загрозу національній безпеці України, оскільки є не ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України”, - стверджує Ткаченко.

Голова міністерства наголосив, адміністрація YouTube має бути обізнаною щодо шляхів фінансування телеканалів та яким чином відповідно поширюють ворожу для України інформацію в умовах війни з Росією.

Нагадаємо, рішення РНБО стало чинним після затвердження його президентом Володимиром Зеленським напередодні у вівторок, 2 лютого. Санкції введені проти народного депутата Тараса Козака, який офіційно володіє трійкою головних проросійських телеканалів. Приводом стало його фактичне фінансування терористичних угрупувань “ДНР” та “ЛНР”.

Водночас у Верховній Раді звернули увагу на необхідність відкриття кримінальних проваджень з такого приводу, а не введення санкцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський пояснив, що введенню санкцій проти медіаактивів Віктора Медведчука передувала тривала підготовка. Представникам влади необхідні були серйозні підстави, без яких такого рішення не могло б бути.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?