Зеленський визнав зволікання влади щодо каналів Медведчука через відсутність підстав
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський визнав зволікання влади щодо каналів Медведчука через відсутність підстав

Зеленський визнав зволікання влади щодо каналів Медведчука через відсутність підстав
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський пояснив, що введенню санкцій проти медіаактивів Віктора Медведчука передувала тривала підготовка. Представникам влади необхідні були серйозні підстави, без яких такого рішення не могло б бути. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву державного лідера у “Фейсбуці”.

За його словами, рішення було мотивованим, до його ухвалення відбулося обговорення усіх підстав.

“Вдячний і представникам громадянського суспільства – за те, що абсолютно точно зрозуміли та підтримали необхідність цього рішення РНБО. Відверта та маніпулятивна пропаганда має отримати жорстку реакцію саме суспільства. Робота Служби безпеки також заслуговує на окрему подяку. Жодного сумніву, що всі загрози національній безпеці України отримають ефективну та законну відповідь”, - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, санкції торкнулися юридичних осіб і народного депутата Тараса Козака, який виступає офіційним власником телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Ці медіаактиви повністю асоціюють з Медведчуком, а його ім’я буквально згадується ледь не у кожному їх блоку новин.

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення вже звернулася до усіх провайдерів з поясненням щодо блокування телеканалів. Представники партії “ОПЗЖ” з самого ранку 3 лютого передбачувано виступили з жорсткими заявами на адресу президента й інших представників влади, незважаючи на чисельні претензії з боку регулятора до каналів у минулому.

Як повідомляв ONLINE.UA, парламентський спікер Дмитро Разумков розкритикував РНБО після санкційного рішення проти телеканалів, асоційованих з Медведчуком. Він наголосив, якщо в інциденті фігурують дані про фінансування тероризму, реакцією на це має бути кримінальне переслідування, а не санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?