Разумков дорікнув Зеленському за санкції проти людей Медведчука замість кримінальних справ
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков дорікнув Зеленському за санкції проти людей Медведчука замість кримінальних справ

Разумков дорікнув Зеленському за санкції проти людей Медведчука замість кримінальних справ
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков виступив з критикою санкційного рішення проти телеканалів, асоційованих з Віктором Медведчуком. Він наголосив, якщо в інциденті фігурують дані про фінансування тероризму, реакцією на це має бути кримінальне переслідування, а не санкції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг політика у середу, 3 лютого.

За оприлюдненими даними, санкції не можуть бути адекватною відповіддю у наявній ситуації.

“Закон має бути один для всіх, і якщо ми знаємо, що людина помічена у фінансуванні тероризму, то тут не санкції, а кримінальна відповідальність повинна бути і в'язниця”, - наголосив Разумков.

Він вважає, санкційний тиск може бути затверджений, якщо немає можливості “дотягнутися” до людей чи юридичних осіб силами української правоохоронною системою.

“Кожен, хто фінансує тероризм, допомагає “ЛНР/ДНР” або помічений у співпраці з країною-агресором, повинен нести відповідальність згідно з чинним законодавством. Якщо ми говоримо про тероризм, і ці люди перебувають на території нашої країни, і є інформація, що вони допомагають якось “ЛНР/ДНР” і країні агресору, то тут має бути термінова інформація на генерального прокурора, подання, підозра, і в рамках законодавства український суд має винести рішення”, - додав політик.

Нагадаємо, санкції торкнулися нардепа Тараса Козака, саме він офіційний власник телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Передбачається, що соратник Віктора Медведчука пов’язаний з торгівлею вугіллям з ОРДЛО, що фактично є фінансуванням тероризму, а от кошти частково фінансували вже медіа.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда президента Росії Володимира Путіна звинуватила українського лідера Володимира Зеленського в порушенні норм міжнародного права. Про міжнародне право в Кремлі згадали через блокування в Україні каналів Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?