У Кремлі обурені через блокування каналів Медведчука в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі обурені через блокування каналів Медведчука в Україні

У Кремлі обурені через блокування каналів Медведчука в Україні
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна звинуватила українського лідера Володимира Зеленського в порушенні норм міжнародного права. Про міжнародне право в Кремлі згадали через блокування в Україні каналів "112 Україна", NewsOne і Zik, юридичним власником яких є народний депутат з фракції ОТЗЖ Тарас Козак, а фактичним - лідер цієї фракції і кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук. Офіційна Москва публічно закликає міжнародне співтовариство і ОБСЄ відреагувати і покарати Київ за порушення свободи ЗМІ. Про це заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков, який також запевнив, що російські ЗМІ "не піддають блокуванням і вони працюють в звичайному режимі, висвітлюючи різні події в світі", передає ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

"Ми можемо тільки засудити в даному випадку ці дії української влади. Безумовно, обмеження і навіть заборона діяльності телеканалів - це те, що не відповідає ні міжнародним нормам і стандартам, ні спільному розумінню свободи ЗМІ. Подібне рішення влади щодо обмеження роботи ЗМІ - це, звичайно, ті події, на які напевно слід звернути увагу таким організаціям, як ОБСЄ та іншим міжнародним організаціям", - заявив представник Кремля.

Нагадаємо, 2 лютого Зеленський ввів персональні спеціальні економічні та інші санкції проти нардепа від ОТЗЖ Тараса Козака. Вони, зокрема, передбачають блокування каналів "112 Україна", NewsOne і Zik. Керівництво телеканалів розцінило таке рішення президента і РНБО "як політичну розправу над неугодними ЗМІ", а фракція ОТЗЖ пригрозила, що ініціює імпічмент Зеленському.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пояснив рішення заблокувати канали Медведчука. Він назвав його складним, але вкрай необхідним. Зеленський нагадав, що Україна рішуче підтримує свободу слова, але не має наміру закривати очі на російську пропаганду, яка підриває Україну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?