Зеленський пояснив рішення заблокувати канали Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський пояснив рішення заблокувати канали Медведчука

Зеленський пояснив рішення заблокувати канали Медведчука
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський вирішив публічно прокоментувати блокування каналів "112 Україна", NewsOne і Zik, юридичним власником яких є народний депутат з фракції ОТЗЖ Тарас Козак, а фактичним - лідер цієї фракції і кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук. Президент України назвав це рішення складним, але вкрай необхідним. Він нагадав, що Україна рішуче підтримує свободу слова, але не має наміру закривати очі на російську пропаганду, яка підриває Україну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост президента в Twitter.

"Санкції - важке рішення. Україна рішуче підтримує свободу слова. Але не пропаганду, фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції. Боротьба за незалежність - це боротьба в інформаційній війні за правду і європейські цінності", - пояснив Зеленський рішення заблокувати канали Медведчука.

Як відомо, керівництво заблокованих каналів звинувачує Зеленського в "політичній розправі над неугодними ЗМІ та очевидній цензурі" та обіцяє продовжити роботу. Більш того, 3 лютого з трибуни Верховної Ради представники партії ОТЗЖ пригрозили Зеленському імпічментом.

До речі, рішення Зеленського заблокувати канали Медведчука підтримав експрезидент України Петро Порошенко, який ще місяць тому заявляв, що під час свого президентства не ввів санкції, оскільки Конституція України забороняє вводити санкції проти українських громадян і юридичних осіб.

"Закон України, Конституція України забороняє використання санкцій проти громадян України. Я не відкрию таємницю, Медведчук, на жаль чи на щастя, є громадянином України. Якби він був громадянином Росії, або інший, були б негайно застосовані санкції, в тому числі ми синхронізуємо їх з нашими американськими партнерами ", - заявляв Порошенко в ефірі UA: Перший 14 грудня 2020 року.

Нагадаємо, 2 лютого Зеленський ввів персональні спеціальні економічні та інші санкції щодо нардепа від ОТЗЖ Тараса Козака після засідання Ради безпеки і оборони України, яке відбулося напередодні ввечері. На цьому засіданні введення обмежень підтримали 17 членів РНБО з 19. Санкції протягом п'яти років будуть застосовуватися, зокрема, до громадянина України Тараса Козаку, юридичних осіб "Товариство з обмеженою відповідальністю" Аріадна ТВ ", "Товариство з обмеженою відповідальністю "НОВИЙ ФОРМАТ ТВ", "Товариство з обмеженою відповідальністю «ТВ ВИБІР", "Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "112 ТВ", "Товариство з обмеженою відповідальністю« Лідер ТВ ", "Товариство з обмеженою відповідальністю "Партнер ТВ", "Товариство з обмеженою відповідальністю« НОВИНИ 24 ГОДИНИ", "Товариство з обмеженою відповідальністю "Нові комунікації".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабміні назвали причину блокування каналів Медведчука- "112 Україна", NewsOne і Zik. Глава Мінкульту Олександр Ткаченко назвав ці канали іноземною пропагандистською машиною, яка була сформована в Україні та профінансована Москвою, де про свободу слова вже давно не йде мова, а окремі журналісти стали солдатами Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?