У Кабміні назвали причину блокування каналів Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні назвали причину блокування каналів Медведчука

У Кабміні назвали причину блокування каналів Медведчука
Джерело:  online.ua

У ніч на 3 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО, яке передбачає введення санкцій проти народного депутата з фракції ОТЗЖ і соратника Віктора Медведчука Тараса Козака і восьми юридичних осіб. Санкціями були заблоковані телеканали "112 Україна", NewsOne і Zik, юридичним власником яких є Козак. Заблоковані канали вже почали відключати від ефіру, але їх керівництво звинувачує Зеленського в "політичній розправі над неугодними ЗМІ та цензурі" та обіцяє продовжити роботу. В Офісі президента України запевнили, що блокування каналів Медведчука - це не посягання на свободу слова, а боротьба з чужорідною пропагандою. Цю ж причину введення санкцій озвучив і глава Мінкульту Олександр Ткаченко. Міністр вважає, що канали NewsOne, ZIK, "112 Україна" - це іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні та профінансована Москвою, де про свободу слова вже давно не пам'ятають, а окремі журналісти стали солдатами Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост Ткаченко в Telegram.

"Цей кейс є винятковим(!), але вчасним. І не тільки через інформаційний тероризм і загрозу безпеці України цих інструментів пропаганди Кремля. Але й через масові порушення журналістських стандартів, фейки та маніпуляції", - пояснив причину блокування Ткаченко.

Міністр культури підкреслив, що рішення РНБО, затверджене Зеленським, стало симетричною відповіддю на щоденні інформаційні та пропагандистські атаки на свободу і незалежність України.

"Радий, що і що наші напрацювання стали кроком до встановлення цілковитої прозорості структури власності українських телеканалів та завадили інформаційної монополізації в інтересах окремих політичних сил. А свобода слова та права людини для цієї країни – ключове. Їх і варто відстоювати аби не допустити загрозу національній безпеці, безпеці громадян нашої країни та порушення європейських стандартів", - додав Ткаченко.

Нагадаємо, Зеленський ввів персональні спеціальні економічні та інші санкції щодо нардепа від ОТЗЖ Тараса Козака після засідання Ради безпеки і оборони України, яке відбулося напередодні ввечері. На цьому засіданні введення обмежень підтримали 17 членів РНБО з 19. Санкції протягом п'яти років будуть застосовуватися, зокрема, до громадянина України Тарасу Козаку, юридичних осіь "Товариство з обмеженою відповідальністю" Аріадна ТВ", "Товариство з обмеженою відповідальністю "НОВИЙ ФОРМАТ ТВ" , "Товариство з обмеженою відповідальністю« ТВ ВИБІР", "Товариство з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія" 112 ТВ", "Товариство з обмеженою відповідальністю «Лідер ТВ", "Товариство з обмеженою відповідальністю" Партнер ТВ", "Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИНИ 24 ГОДИНИ", "Товариство з обмеженою відповідальністю "Нові комунікації".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль передає підприємства ОРДЛО під контроль українському депутату. Для цих цілей був створений ТОВ «Торговий дім Донські вугілля», яким будуть керувати Віктор Медведчук і заступник міністра економічного розвитку РФ Сергій Назаров.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?