Мінний терор РФ та нові санкції проти країни-агресорки — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінний терор РФ та нові санкції проти країни-агресорки — головне зі звернення Зеленського

Мінний терор РФ та нові санкції проти країни-агресорки — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський нагородив посмертно 4 поліцейських, які підірвалися на мінах у Херсонській області 7 грудня. За словами президента, країна-агресорка обов'язково понесе покарання за "мінний терор" в Україні. 

Джерело: ONLINE.UA

Посмертна нагорода поліцейських, які підірвалися на мінах

8 грудна глава держави підписав укази про відзначення державними нагородами посмертно поліцейських, які підірвалися на російських мінах у Херсонській області.

Звання Героя України присвоєно полковнику поліції Михайлу Куратченку. Ордени «За мужність» – капітанам поліції Ігорю Мельнику та Сергію Ненаді й капралу поліції Вадиму Періжку. Вони робили все для безпеки українців. Уже повертаючись після виконання одного із завдань, коли вилучили зброю та боєприпаси зі схрону окупантів, яких було залишено багато на Херсонщині, поліцейські потрапили в мінну пастку, - наголосив президент.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що це та форма терору з боку РФ, з якою доведеться боротися ще багато років поспіль.

Згідно з останніми даними, відомо про понад 170 тисяч квадратних кілометрів небезпечної території.

Я впевнений: це буде серед пунктів обвинувачення проти Росії за агресію – саме мінний терор. Який навіть іще жорстокіший і підліший, ніж ракетний, бо немає такої протимінної системи, яка могла б знищити хоча б частину загрози, як це робить наша ППО, - зазначив український лідер.

Подяка міжнародним партнерам

Глава держави подякував усім партнерам, які допомагають нашій країні з протимінною роботою. За словами Зеленського, йдеться про Канаду, Японію, Британію, Словаччину, амбасадорів й донорів United24 та багато-багато інших людей.

Зустрівся сьогодні з представниками Словаччини, урядовою делегацією – міністри закордонних справ, оборони та економіки. Обговорили з ними наявну співпрацю між нашими державами як на двосторонньому рівні, так і в структурах Європейського Союзу. Домовилися про нові рішення заради наших спільних безпекових і політичних інтересів, - розповів президент.

Нові санкції проти РФ

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що він, його команда та міжнародні партнери роблять все можливе, щоб посилити нові санкції проти РФ. Окрім того, наголошується, що уже обговорюється питання ухвалення дев’ятого санкційного пакету Євросоюзу.

Очікуємо ще й інших рішень, зокрема щодо схем обходу антивоєнних санкцій, серед іншого фінансових та енергетичних. Готуємо кілька важливих заходів – на завтра і на наступний тиждень. Захист і відновлення прав наших людей, відбудова України – це постійні пріоритети. Наступний тиждень буде доволі вагомим для України з погляду цих двох завдань, - підсумував глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?