Міноборони невідкладно просить усіх українців про допомогу - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони невідкладно просить усіх українців про допомогу - що відбувається

Міноборони невідкладно просить усіх українців про допомогу - що відбувається
Джерело:  online.ua

24 березня Міністерство оборони України терміново звернулося до усіх військовослужбовців запасу, волонтерів та усіх небайдужих українців, які мають відповідний досвід роботи у медичній сфері, та закликало долучитися до спільної боротьби проти пандемії коронавірусу в нашій країні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Під час пандемії закладам охорони здоров’я України, у тому числі Міністерства оборони і Збройних Сил, потрібна будь-яка посильна допомога від фахівців молодшого медичного персоналу та лікарів", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Міністерство оборони України звертається до військовослужбовців запасу, волонтерів та інших небайдужих громадян, які мають відповідний досвід роботи у медичній сфері, а також студентів-медиків, зокрема інтернів, які перебувають на заочній формі навчання та студентів 5-6 курсів та просить приєднатися до спільної роботи з випадками і підозрами на коронавірусну інфекцію.

"Для медичної служби Збройних Сил на даний час важлива мобілізація не лише матеріальних, а передусім людських ресурсів. Міністерство потребує громадян, які мають досвід роботи за напрямами епідеміологія, інфекційні хвороби, анестезіологія, фармація, терапія та представників інших дефіцитних та вузькопрофільних медичних спеціальностей", - зазначають у відомстві.

Окрім того, вказано, що ЗСУ є активним суб’єктом протистояння коронавірусу в нашій країні — як відомо, військово-транспортний літак Повітряних Сил Іл-76МД доправив в Україну з Китаю партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції та засоби, які конче потрібні для боротьби з поширенням коронавірусу.

За словами представників Міноборони, армія має найбільший досвід співпраці з військовослужбовцями запасу, волонтерами, простими українцями в умовах, коли потреба у такій співпраці під час агресії РФ на Донбасі відчувалася найбільш гостро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міський голова Віталій Кличко поскаржився, що Київ залишається "сам-на-сам" з пандемією коронавірусу після евакуації наших громадян з-за кордону та закликав МВС допомогти контролювати ситуацію в місті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?