Міноборони приструнило Кличка з його планами захистити Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони приструнило Кличка з його планами захистити Київ

Міноборони приструнило Кличка з його планами захистити Київ
Джерело:  online.ua

Команда очільника Міноборони України Олексія Резнікова після заяв київської влади про створення штабу тероборони звернула увагу на те, що глави громад не можуть очолювати формування Сил територіальної оборони.

Джерело: сайт  Міністерство оборони

Міноборони розкритикувало ідею Кличка з теробороною

Міністерство оборони України звертає увагу органів місцевого самоврядування на необхідність діяти у межах своєї компетенції та не допускати неузгоджених кроків і заяв, які йдуть всупереч положенням Закону України "Про основи національного спротиву", можуть ввести громадян в оману і зашкодити інтересам оборони держави. Будь-які структури, створені посадовими особами органів місцевого самоврядування, не входять до складу Сил територіальної оборони ЗСУ. Місцеві державні адміністрації беруть участь, а не створюють самостійно штаби територіальної оборони, - наголосили представники Міноборони України.

З окремим коментарем з цього приводу також виступив очільник відомства Олексій Резніков. Міністр закликав утриматися від дій і висловлювань, які політизують справу організації територіальної оборони.

Тут не місце піару та пересмикуванням. Ми усі спільно маємо працювати заради інтересів України, кожен — у межах своїх повноважень. Зміцнювати обороноздатність, а не шкодити їй, розбалансовуючи процес. Є чітка вертикаль Сил територіальної оборони. Її формують військові. Очільники громад не очолюють формування Сил територіальної оборони і мають діяти у межах своїх компетенцій, - заявив глава Міноборони.

Віталій Кличко (фото — facebook.com/Vitaliy.Klychko)

Окрім того, у відомстві звернули увагу на те, що найближчим часом після затвердження підзаконних актів міністерство планує організувати навчання місцевих керівників для недопущення помилок та самовільних дій, які вже зустрічаються на місцях, та буде суворо вимагати дотримання законодавства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?