Міноборони РФ прогнозує провокацію з хімзброєю на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони РФ прогнозує провокацію з хімзброєю на Донбасі

Міноборони РФ прогнозує провокацію з хімзброєю на Донбасі
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу почав розповсюджувати фейк про те, що 120 американських військових-найманців привезли на Донбас хімічну зброю та планують масштабну провокацію. З такою заявою він виступив під час засіданні колегії Міноборони в Москві за участю очільника кремля Володимира Путіна.

Джерело:  "РБК"

Москва стверджує, що США готують на Донбасі провокацію з хімзброєю

За словами поплічника Путіна, з метою здійснення провокації в міста Авдіївка та Червоний Лиман США доставили резерви невстановленого хімічного компонента.

Як стверджує Сергій Шойгу, "достовірно встановлено", що в Авдіївці та Приазовському Донецької області знаходиться понад 120 співробітників американських приватних військових компаній. Він почав пеерконувати, що вони "обладнують вогневі об'єкти в житлових будинках і на соціально значущих об'єктах, здійснюють підготовку українських сил до проведення спеціальних операцій та активних бойових дій".

Фото — facebook.com/mod.mil

Очільник Міністерства оборони України не забув збрехати й про те, що керівництво Альянсу, мовляв, перекидає війська на "східний фланг", у тому числі з території Штатв, а також залучає до військової активності Україну, Молдову та Грузію.

На навчаннях відпрацьовуються різні варіанти застосування коаліційних угруповань проти Росії, залучення позаблокових держав: Грузії, Молдавії та України. Прагнення Північноатлантичного альянсу залучити українські збройні сили несе загрозу безпеці, особливо зважаючи на спроби Києва вирішити силовим шляхом проблему Донбасу, - додав представник команди Володимира Путіна.

Окрім того, Сергій Шойгу традиційно почав скаржитися, що дії НАТО є "воєнним освоєнням території України" і ситуацію погіршують постачання з США авіаційної техніки, зокрема ударних безпілотників та протитанкових комплексів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?