Міноборони РФ створило методички для боротьби із західними танками на озброєнні України
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони РФ створило методички для боротьби із західними танками на озброєнні України

Міноборони РФ створило методички для боротьби із західними танками на озброєнні України
Джерело:  online.ua

В міноборони РФ вже розробили методички із вказівками по боротьбі із західними танками, які Україна отримала від партнерів.

Джерело: Російська служба ВВС

Як російських військових вчать боротись із західними танками по методичкам 

За словами керівника центру бойової підготовки в Муліно Євгена Аріфуліна, на полігоні начебто вже готують спеціальні танкові підрозділи для протистояння західним танкам на озброєнні України.

При цьому він вказав, що для боротьби із західними танками вже тренують операторів дронів, снайперів і кулеметників.

Хороший кулеметник, хороший снайпер буде позбавляти його "зору", а гранатометники - його розстрілювати. Нове-це добре забуте старе, - заявив Аріфулін.

Він заявив, що так "у Вітчизняну війну діди робили".

Там теж створювалися спеціальні групи боротьби з танками, - підкреслив російський військовий.

Що відомо про успіхи українських військових на фронті 

ЗСУ в результаті серії влучних ударів по позиціях армії РФ на сході України знищили доволі рідку радіолокаційну станцію "Реп'яшок", що виявляла українські БПЛА.

Відео успішного удару опублікувала 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького. Розвідник виявили РЛС і надали координати сусідам з 45-ї окрема артилерійська бригада.

Точний постріл М777 – і ціль знищено! - йдеться у дописі до відео.

Судячи з кадрів, постріл був справді тільки один - позиції російських загарбників "злетіли у повітря" разом з технікою.

РЛС "Реп’яшок" - сучасна російська радіолокаційна станція виявлення безпілотників. На озброєнні у російських окупантів з 2022 року. За даними на січень, росіяни виробили лише 11 таких станцій. Потужність радіолокатора "Реп’яшок" становить 2 Вт. РЛС здатна виявляти безпілотники DJI Mavic 2 в радіусі двох кілометрів.

Більші літальні апарати на кшталт DJI Matrice вона виявляє в радіусі трьох кілометрів. Для визначення місця розташування літальних апаратів використовується класична радіолокація. Простіше кажучи, радіолокатор уловлює відбиті від повітряних об’єктів сигнали, після чого передає дані оператору.

Слабкою стороною "Реп’яха" є радіовипромінювання, за яким його можна виявити. Для придушення виявлених дронів РЛС використовує засоби РЕБ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?