Міноборони України виконало ще одне доручення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони України виконало ще одне доручення Зеленського

Міноборони України виконало ще одне доручення Зеленського
Джерело:  online.ua

Міноборони України уклало контракт з Херсонським суднобудівним заводом "Паллада" за дорученням президента Володимира Зеленського. Контракт укладено на суму 23,5 млн гривень. Згідно з документом, завод повинен побудувати плавучий причал для ВМС України. Про це повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Ця подія є надзвичайно важливою для заводу "Паллада", який протягом багатьох років не отримував держзамовлень. Питання підписання державного контракту підняв під час свого візиту в серпні на Херсонщину президент Володимир Зеленський. З тих пір ми, спільно з віце-прем'єр-міністром - міністром з питань стратегічних галузей економікі Олегом Уруським, керівництвом Міноборони, Укроборонпрому і заводу, працювали над його рішенням ", - зазначив Гусєв.

Як відомо, Херсонський державний завод "Паллада" є державним суднобудівним підприємством, яке спеціалізується на будівництві залізобетонних композитних плавучих доків для обслуговування суден цивільного та військового флоту, багато з яких не мають аналогів в світі. З квітня 2011 року завод входить до складу "Укроборонпрому". У 2017 році завод побудував 120-метровий плавучий док, який може занурюватися на глибину 12,2 м на замовлення кіпрської компанії Multimaine Shipyards Ltd.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міноборони Андрій Таран підписав указ про те, що крилаті ракети "Нептун" надходять на озброєння ЗСУ. Це стало можливим після фінальних випробувань вітчизняного ракетного комплексу, на яких він продемонстрував, що здатний потужно вражати наземні і морські цілі на відстані до 300 км.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?