Міноборони закликає не поширювати відео вбивства росіянами воїна ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони закликає не поширювати відео вбивства росіянами воїна ЗСУ

Міноборони закликає не поширювати відео вбивства росіянами воїна ЗСУ
Джерело:  online.ua

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр просить українців припинити поширювати відео вбивства росіянами бійця ЗСУ. Окрім того, у МОУ закликають людей утриматись від припущень щодо особи загиблого.

Джерело: Ганна Маляр

Міноборони просить не поширювати відео вбивства росіянами українського захисника

За словами Маляр, наразі команда відомства робить усе можливе, щоб упізнати загиблого.

Вона також звернула увагу українців на те, що ідентифікація людини по відео, а тим більше людини в таких обставинах, є надзвичайно складним завданням.

Тому просимо утриматися від публічного озвучування будь-яких версій до офіційних висновків. Будь ласка, майте повагу до близьких загиблого, не робіть жодних публічних припущень щодо особи загиблого, навіть якщо ви абсолютно впевнені, що впізнали його. Ми закликаємо зупинити поширення цього відео, а також будь-яких подібних відеокадрів. Тепер, коли вже всі побачили - це повинні дивитись прокурори і Міжнародний суд, - наголосила представниця МОУ.

За словами Ганни Маляр, всі компетентні українські служби уже почали детально вивчати відео, щоб ідентифікувати росіян, які вчинили цей шокуючий злочин.

Що відомо про жорстоке вбивство росіянами українського воїна

Ввечері 11 квітня у мережі оприлюднили відео жорстокого вбивства українського полоненого бійця.

На ньому можна було побачити, як солдат РФ ножем відрізає голову українському захиснику, який на той момент був ще живим.

12 квітня Твіттер видалив це відео, яке за лічені години подивилися понад 3 млн осіб з різних куточків світу

Фото - скриншот

Цього ж дня журналісти CNN повідомили, що у їхньому розпорядженні є ще одне відео, на якому видно тіла обезголовлених українських воїнів, яких вбили росіяни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?