Міноборони зустрілося з сім’ями захисників Маріуполя і розповіло про спроби порятунку
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони зустрілося з сім’ями захисників Маріуполя і розповіло про спроби порятунку

Міноборони зустрілося з сім’ями захисників Маріуполя і розповіло про спроби порятунку
Джерело:  online.ua

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що представники військово-політичного керівництва зустрілися з близькими захисників Маріуполя, аби поділитися деталями зусиль з їхнього порятунку.

Джерело: Ганна Маляр в ефірі телемарафону

Держава робить все для евакуації військових

Так, дійсно, у нас була відверта і дуже тепла розмова, зустріч з родинами наших оборонців "Азовсталі".Я нагадаю, що боронять наразі "Азовсталь" різні підрозділи Сил оборони: воїни Національної гвардії, і Збройних сил, і Національної поліції, і прикордонники, - сказала Маляр.

Вона пояснила, що держава багато робить для того, щоби звільнити оборонців "Азовсталі", але це – військова операція, і ці речі не можна говорити публічно.

Натомість ми змогли це донести і розповісти відверто родичам, тому що вони мають право це знати. І більшість питань – я дуже сподіваюся – були зняті. Тому що ті пропозиції, які дуже часто в суспільстві лунають – насправді все це вже було зроблено. Просто Путін не дає згоди на те, щоби ми змогли звільнити наших оборонців "Азовсталі".

Маляр підкреслила, що якби там було провести військову операцію і деблокаду, то Збройні сили обов’язково би це зробили. Натомість сьогодні розглядаються і розробляються різні плани, але це військові плани, і вони не можуть їх оголошувати.

За її словами, на зустрічі були присутні міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук, міністерка з питань ветеранів Юлія Лапутіна, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Юрій Лебідь, і представники прикордонників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?