Президент Фінляндії не вірить у можливий напад РФ на його країну
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Фінляндії не вірить у можливий напад РФ на його країну

Президент Фінляндії не вірить у можливий напад  РФ на його країну
Джерело:  online.ua

Рішення Росії вторгнутися в Україну "показало, що вони готові напасти на незалежну сусідню країну", сказав президент Фінляндії Саулі Нііністе, пояснюючи рішення Фінляндії подати заявку на членство в НАТО.

Джерело: CNN

Фінляндія не вірить у можливий напад РФ

Президент не вірить, що Росія може атакувати Фінляндію зараз або в майбутньому.

Ніїністе сказав, що розділений політичний ландшафт Європи та світу не залишає багато місця для неприєднання.

Інформуючи Росію про рішення Фінляндії подати заявку на членство в НАТО, Ніїністе сказав, що був здивований спокійною реакцією президента Володимира Путіна.

Насправді, здивувало те, що він сприйняв це так спокійно. Але в політиці безпеки, особливо в розмові з Росією, ви повинні мати на увазі, що те, що він сказав, не означає, що ви не повинні весь час бути добре обізнаними. Але поки що, здається, немає негайних проблем, – додав він.

Ніїністе також сказав, що, хоча він був «здивований» коментарями президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, він «не стурбований» тим, що Туреччина заблокує членство Фінляндії в НАТО.

Я вважаю, що буде ще багато дискусій, і мене це не дуже хвилює, — сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?