Британія закликала НАТО надати Україні сучасне наступальне озброєння
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія закликала НАТО надати Україні сучасне наступальне озброєння

Британія закликала НАТО надати Україні сучасне наступальне озброєння
Джерело:  online.ua

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс закликала країни Північноатлантичного альянсу прискорити перехід України на сучасне озброєння стандартів НАТО.

Джерело: The Guardian

Україні потрібна зброя зразка НАТО

Путін має зіткнутися з поразкою в Україні, Росію треба стримати, і подібна агресія ніколи не має повторюватися. Союзники повинні підтримати перехід України на стандартне озброєння НАТО, - сказала Трасс.

Вона вказала на те, що Україна відчуває крайню необхідність у новій артилерії та підготовці українських захисників до використання сучасного озброєння.

Безпека України має виходити із її здатності захистити себе. Союзники повинні підтримати перехід України на обладнання стандарту НАТО, негайно надавши артилерію, навчання та необхідний досвід, - наголосила посадовиця.

Окрім того, очільниця британської дипломатії заявила, що НАТО має дотримуватися своєї політики "відкритих дверей" щодо прийому нових членів.

Політика відкритих дверей НАТО має важливе значення, і якщо Фінляндія та Швеція вирішать подати заявку на вступ, зрозуміло, що вони зміцнять Альянс та європейську безпеку загалом, — підсумувала вона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?