Угорщина заявила про готовність відбудувати Київщину та лікувати українських військових
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина заявила про готовність відбудувати Київщину та лікувати українських військових

Угорщина заявила про готовність відбудувати Київщину та лікувати українських військових
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Угорщина засуджує напад Росії на Україну, готова допомогти у відбудові Київської області та прийняти на лікування поранених українських воїнів.

Джерело: Конференція донорів для допомоги Україні

Угорщина заявила про бажання допомогти відбудувати Україну

Ми чітко заявили, і я хочу це тут підкреслити та повторити, щоб усі могли зрозуміти: Угорщина виступає на підтримку України та суверенітету України. Ми можемо чітко проводити різницю між тим, хто напав, і тим, хто зазнав нападу. Ми засуджуємо військову агресію Російської Федерації проти України і серйозні порушення прав людини, і ми закликаємо до негайного розслідування усіх можливих воєнних злочинів, - сказав він.

За його словами, угорська солідарність з Україною «підтверджується тим фактом, що ми прийняли 670 тис. біженців з України».

Також він повідомив про готовність країни надати Україні пакет допомоги та заходів, який загалом оцінюється у 47 млн євро.

Сіярто додав, що Угорщина хоче допомогти у відбудові школи та шпиталю у Київській області, або ж у будь-якому іншому місці.

Також Сійярто заявив про готовність надати людям, які втекли на захід України від війни, мобільні будинки для тимчасового проживання.

При цьому угорський міністр заявив про готовність лікувати в Угорщині поранених українських військових.

Ми готові надати медичну допомогу пораненим українським солдатам в угорських шпиталях без будь-якого обмеження у кількості, - сказав він.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?