ООН і Червоний Хрест знову направили конвой для евакуації маріупольців з Азовсталі
Категорія
Україна
Дата публікації

ООН і Червоний Хрест знову направили конвой для евакуації маріупольців з Азовсталі

ООН і Червоний Хрест знову направили конвой для евакуації маріупольців з Азовсталі
Джерело:  online.ua

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс заявив, що на завод Азовсталь у Маріуполі прямує гуманітарний конвой. 

Джерело: Конференція  донорів для допомоги Україні

ООН планує що одну евакуацію людей з Азовсталі

Гріффітс розповів про спільну з Міжнародним комітетом Червоного Хреста операцію з евакуації людей з Маріуполя.

Так, понад 100 людей були вивезені з «Азовсталі». Учора вдалося забрати понад 340 цивільних з різних частин міста. Сьогодні, зараз, конвой прямує до «Азовсталі», де має бути завтра вранці. Сподіваємося забрати тих, хто залишився в цьому пеклі, та доставити їх у безпеку, - зазначив він.

Він відзначив надзвичайну складність цієї операції.

Війна, зауважив він, «викликала найбільший рух людей, біженців, після Другої світової війни …в масштабі, якого ще не бачили в Європі», - зазначив Гріффітс і вказав, що понад 5,6 млн біженців виїхали в Європу, ще понад 7,7 млн стали біженцями всередині країни. Але є багато таких, хто просто не може залишити свої домівки – старі люди, інваліди тощо.

Водночас, начальник управління патрульної поліції у Маріуполі Михайло Вершинін, який перебуває на Азовсталі, сказав, що бої продовжуються по периметру заводу і режиму припинення вогню для вивезення цивільних не було.

Нам режим не дали сьогодні, хоча обіцяли. Росіяни продовжують працювати всім спектром озброєння, штурмують постійно. Ситуація жорстка і дуже складна, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?