Суд в Іспанії відпустив Анатолія Шарія під підписку про невиїзд
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд в Іспанії відпустив Анатолія Шарія під підписку про невиїзд

Суд в Іспанії відпустив Анатолія Шарія під підписку про невиїзд
Джерело:  online.ua

Іспанський суд відпустив проросійського блогера Анатолія Шарія, якого затримали 4 травня. Водночас у Шарія вилучили паспорт та заборонили виїжджати з Іспанії.

Джерело: El Pais, El Mundo

Шарія відпустили під підкиску про невиїзд

За словами адвоката Шарія Гонсало Бойє, 5 травня Шарій прибув до суду, який розглядає питання про екстрадицію блогера. На цьому "попередньому засіданні" суд відпустив блогера під підписку про невиїзд, а справа про екстрадицію розглядатиметься далі.

Іспанські ЗМІ стверджують, що блогер був готовий до арешту. Відповідно до умов підписки, він має з'являтися до суду 1-го і 15-го числа кожного місяця до найближчого суду.

Представник президента України у Конституційному суді, народний депутат від "Слуги Народу" Федір Веніславський в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив упевненість, що Анатолія Шарія будуть судити в Україні.

Зараз буде започаткована процедура його екстрадиції до України, і він постане перед українським судом і буде нести відповідальність за українськими законами. Він точно потрапить на територію України і буде переданий у руки правосуддя. У мене сумнівів також немає, - сказав він.

Нагадаємо, що СБУ звинувачує Шарія у державній зраді й порушенні рівноправності громадян.

За даними слідчих СБУ, Шарій шкодив національній безпеці України в інформаційній сфері та, ймовірно, діяв на замовлення іноземних структур.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?