В ОП назвали терміни переходу ЗСУ у контрнаступ
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП назвали терміни переходу ЗСУ у контрнаступ

В ОП назвали терміни переходу ЗСУ у контрнаступ
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента України Олексія Арестовича, за умови накопичення достатньої кількості західної зброї ЗСУ готові будуть перейти у контрнаступ.

Джерело: брифінг радника керівника ОП

ЗСУ готові будуть перейти у контранступ 

Контрнаступ можливий за умови накопичення західної зброї в такій кількості, якої вистачить щонайменше на кілька бригад - озброєних, навчених і злагоджених. Після цього можна буде наступати. Раніше середини червня я б навіть не говорив. Швидше за все, це друга половина червня – липень, - зазначив Арестович.

Представник ОП також повідомив, що українським військовим вдалось відбити наступ окупантів РФ на територію заводу "Азовсталь" в оточеному Маріуполі.

Вчора увійшли російські війська на територію “Азовсталі”, але було вибито нашими захисниками. Наразі узагальнюємо інформацію”, - зазначив Арестович.

При цьому Арестович наголосив, що наразі в районі заводу продовжуються бої. Наші військові продовжують стримувати переважаючі сили супротивника.

При цьому представник ОП наголосив, що навіть збільшення ракетних обстрілів по залізничних шляхах не зупинять залізничне сполучення.

Треба розуміти, що спроби зупинити залізницю - це не реально зробити. Навіть, якщо вони всі ракети, які у них є, відразу запустять, то вони не зупинять нашу залізницю. Це не той засіб, який може зруйнувати залізницю. За це можна навіть не хвилюватися, - зазначив Арестович.

Зі свого боку президент України Володимир Зеленський закликав ЄС негайно надати Україні статус кандидата на членство в ЄС.

Потрібен швидкий крок України в Європейський союз. Членство України в ЄС має бути абсолютною реальністю, не просто обіцянками чи перспективами, а практичними кроками. Я знаю, що ми готові до цих кроків, і ви це знаєте. Я впевнений, що більшість із вас це чудово розуміють. Україні потрібно швидко рухатися до Європейського Союзу, набуваючи статусу кандидата, який потрібно надати прямо зараз, в умовах війни і за спеціальною скороченою процедурою, - зауважив голова держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?