В Білому домі заявили про поразку РФ у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

В Білому домі заявили про поразку РФ у війні проти України

В Білому домі заявили про поразку РФ у війні проти України
Джерело:  online.ua

Прессекретар президента США Джо Байдена Джен Псакі підтвердила, що Кремль зазнав поразки у війні проти України, проваливши всі поставлені військові цілі.

Джерело: пресслужба Білого дому

РФ вже програла у війні проти України 

Важливо зазначити й не випускати з поля зору, як це визначали для себе росіяни. Вони вже програли – за своїм визначенням. Президент Путін не проведе маршу вулицями Києва. Вони не заволодіють територіальною цілісністю й суверенітетом цієї країни. Їм не вдалося розділили НАТО, - зазначила речниця Білого дому.

За її словами, Кремль планував захопити більшу частину України, зокрема північні регіони, однак героїчний спротив українських військових повністю зруйнував ворожі плани.

У зв’язку з недосягнутими цілями речниця Білого дому підкреслила, що на нинішньому етапі США докладають зусиль, аби зміцнити позиції України за столом переговорів як шляхом посилення зброєю на полі бою, так і забезпеченням будь-яких потреб української сторони.

При цьому за інформацією журналістів видання The New York Times, надані американською розвідкою Україні дані про розміщення підрозділів РФ допомогли ЗСУ знищити багатьох російських генералів.

 Видання нагадує, що українські чиновники заявили, що вбито 12 російських генералів на передовій, і ця кількість здивувала військових аналітиків.

Допомога щодо націлювання є частиною секретної допомоги адміністрації Байдена щодо надання Україні розвідувальних даних на полі бою в режимі реального часу.

Фото - facebook.com/otueast

Ці розвідувальні дані також включають передбачувані переміщення російських військ, отримані з нещодавніх американських оцінок секретного плану бойових дій Москви на Донбасі, повідомили чиновники. Проте вони відмовилися уточнити, скільки генералів було вбито в результаті допомоги США.

Сполучені Штати зосередилися на наданні місцезнаходження та інших подробиць про мобільний штаб російських військових, який часто переміщується.

Українські чиновники поєднали цю геолокацію зі своїми розвідувальними даними, включаючи перехоплені комунікації, які попереджають українських військових про присутність вищих російських офіцерів, щоб завдати артилерійських ударів та інших атак, у яких загинули російські офіцери.

За інформацією видання, Білий дім намагався зберегти в секреті більшу частину розвідувальних даних з місць ведення бойових дій на території України.

Протягом всієї війни розвідувальні служби США використовували різноманітні джерела, включаючи секретні та приватні супутники, щоб відстежувати переміщення російських військ.

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, окупаційна армія РФ завдавала ракетних ударів по ключовій інфраструктурі України з метою припинити постачання військової допомоги від США та союзників.

Вони намагалися уразити те, що, на нашу думку, є критично важливими інфраструктурними цілями на заході, в тому числі об’єкти електропостачання, транспортні вузли тощо. Ми розглядаємо це як їхні спроби підірвати можливості України щодо поновлення своїх сил.Ми знаємо, що матеріали, зброя, боєприпаси потрапляють до рук українців, - зазначив Кірбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?