Міносвіти пояснило, як працюватимуть школи під час локдауну в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Міносвіти пояснило, як працюватимуть школи під час локдауну в Україні

Міносвіти пояснило, як працюватимуть школи під час локдауну в Україні
Джерело:  online.ua

Новопризначений очільник Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив українцям важливу новину: він заявив, що під час тотального локдауну в Україні більшість шкіл відправить учнів на канікули. В іншому випадку заклади освіти запровадять онлайн-навчання. На переконання міністра, дистанційка – це єдиний шанс для дітей не відходити від шкільної програми. За словами чиновника, школи, у яких канікулярний фонд вже закінчився, підуть на дистанційне навчання. Що важливо розуміти, згідно з законом, тривалість канікул у школах протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів (не враховуючи літні канікули). Про це Сергій Шкарлет повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Взагалі позиція Міністерства освіти і науки така ж, як і ВООЗ, і МОЗ України: 1 – 4 класи, як і дитячі садки, повинні вчитися. Але є з 8 по 24 січня так званий локдаун", – зауважив очільник Міносвіти.

Варто зазначити, що раніше МОН розіслало керівникам закладів освіти листи з рекомендаціями оголосити на період локдауну додаткові канікули для школярів, оскільки під час тотального карантину (з 8 до 24 січня 2021 року) учням заборонено відвідувати школи. Окрім того, наголошувалося, що в цей період можна організувати навчання в дистанційному форматі. До прикладу, таке рішення прийняли у Києві. Там школярі після зимових канікул (з 11 січня) розпочнуть навчання в онлайн-режимі.

Що важливо розуміти, станом на п'ятницю, 18 грудня, у Києві закриті на карантин три школи. Але зменшилася кількість класів на самоізоляції. Так, на дистанційному навчанні перебуває 637 класів у 222 школах Києва.

"Ситуація в навчальних закладах поліпшується, але це не дає нам права на скасування карантинних обмежень", – заявив міський голова Віталій Кличко.

За словами мера, у школах та садочках столиці новорічні свята мають відбуватися лише по групах (класах) без присутності батьків чи інших дітей. Адже діти можуть хворіти безсимптомно та передавати коронавірус.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли в Україні нарешті розпочнеться вакцинація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?