Міносвіти створить реєстр учнів і вчителів - що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

Міносвіти створить реєстр учнів і вчителів - що це означає

Міносвіти створить реєстр учнів і вчителів - що це означає
Джерело:  interfax.com.ua

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад повідомила неочікувану новину. За її словами, в Україні планують створити реєстр учнів закладів середньої освіти та реєстр вчителів. Про це вона розповіла в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає ONLINE.UA.

Чиновниця каже, що в поточному році відомство в тестовому режимі запустило нову систему збору статистики та до цієї системи має намір побудувати модуль за реєстром учнів і вчителів.

"Зараз над цим починаємо працювати, в першу чергу, робимо технічне завдання і шукаємо гроші", - розповіла Новосад.

Окрім того, глава відомства наголосила, що даний реєстр буде, в тому числі, використовуватися для жеребкування під час зарахування дітей до школи.

"Я вважаю, що принцип доступності початкової освіти в прив'язці до місця проживання себе виправдовує. Ми, безумовно, це будемо робити й надалі. Закон, який недавно прийняла Рада, узаконює цей підхід", - сказала Новосад.

Вона також зізналася, що усвідомлює, що даний принцип завжди піддаватиметься дискредитації в умовах нестачі шкіл у великих містах, "вакханалії" з точки зору реєстрації місця проживання, а також відсутність достовірних реєстрів учнів.

"На перші дві тези Міністерству освіти вплинути реально складно, тому що це не входить у компетенцію нашого відомства. Ми можемо вплинути на третє. Ми зрозуміли, що, розвиваючи систему збору статистики, ми, нарешті, повинні підійти до створення реєстру учнів середньої освіти. Також критично важливо створити реєстр вчителів", - заявила Новосад.

Нагадаємо, раніше у Міносвіти  поскаржилися щодо «проросійського тиску»  на авторів підручників з історії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?